جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
سیستم پایش نقاط کور در کامیون ها چگونه عمل میکند؟

سیستم پایش نقاط کور در کامیون ها چگونه عمل میکند؟

در این مقاله از آرتمیس ترانس، به سوال “سیستم پایش نقاط کور در کامیون ها چگونه عمل میکند؟” پاسخ خواهیم داد.

به طورکلی، نقطه کور در هر خودرو به ناحیه‌ای در اطراف خودرو گفته می‌شود که راننده دید مستقیم نسبت به آن نقطه ندارد و نمی‌تواند آن ناحیه را مشاهده کند. بر همین اساس سیستم پایش نقاط کور وارد عمل میشود تا این مشکل را حل کند. در این مقاله به بررسی این سیستم می پردازیم. با ما همراه باشید.

شرکت آرتمیس ترانس وارد کننده انواع کامیون وکشنده بوده و خدمات خرید کامیون پلاک گرجستان و خرید کامیون پلاک ملی و همچنین خرید کامیون ولوو را در بالاترین سطح ارائه می دهد.

برای دریافت مقالات بیشتر در حوزه کامیون و کشنده صفحه وبلاگ آرتمیس ترانس را مشاهده کنید.

 

سیستم پایش نقاط کور در کامیون ها چگونه عمل میکند؟

هنگامی‌که صحبت از نقطه کور به میان می‌آید، باید این نکته را بدانیم که نقش تریلی‌ها و کامیون‌ها در تصادفات ناشی از عدم دقت به نقاط کور بسیار بیشتر از بقیه خودروها است. البته لازم است بدانید که رانندگان وسایل نقلیه سنگین همیشه مقصر نیستند بلکه اکثر اوقات این رانندگان دیگر هستند که بهنقطه کور کامیون و خودروهای سنگین دقت نمی‌کنند.

 

سیستم پایش نقاط کور در کامیون ها چگونه عمل میکند؟

 

برای اطلاعات بیشتر درباره تصادفات ماشین های سنگین، مقاله بررسی تصادف های پر تکرار در کامیون ها را مطالعه کنید.

 

هنگامی‌که رانندگان خودروهای سواری در نقطه کور کامیون‌ها قرار می‌گیرند، مناطق خارج از دید رانندگان تریلی بسیار زیاد است و ممکن است نتوانند خودروی سواری را ببینند. همچنین هنگامی‌که تریلی‌ها یا کامیون‌ها در حال دور زدن یا پیچیدن هستند نقاط کور آن‌ها افزایش بیشتری پیدا می‌کند؛ بنابراین در این شرایط هنگامی‌که خودروهای سواری در نقطه کور تریلی قرار می‌گیرند ممکن است منجر به تصادفات جبران‌ناپذیر شوند.

امروزه و با پیشرفت روزافزون تکنولوژی، مرگ‌و‌میر خصوصاً به‌ دلایل خطای انسانی، کاهش یافته و بشر زندگی راحت‌تر و کم خطر‌تری را تجربه می‌کند. یکی از این موارد فناورانه، حسگرها و هشدار

دهنده های نقطه کور در وسایل نقلیه است. طبق آمار، این سیستم‌ها می‌توانند تا 11% از بروز تصادفات جاده‌ای از جانب و روبرو، جلوگیری کنند که این آمار جذاب ارزش کسب اطلاعات را دارد.

 

فناوری تشخیص نقطه کور (BSD)

به‌طور‌کلی این فناوری از چند حسگر در جلو، عقب و سمت راننده و شاگرد و چند هشداردهنده نوری و صوتی تشکیل شده است. در بعضی مدل‌های پیشرفته، این سیستم شامل ترمز هوشمند و حتی مداخله در فرمان‌دهی و کنترل وسیله نقلیه نیز هست. با کمک این حسگر‌ها راننده قبل از پیچیدن در خطی که خودرویی در نقطه کور آن قرار دارد، با هشدار نوری آگاه می‌شود. آگر او این هشدار را ندید و به چرخش ادامه داد، هشدار صوتی فعال شده و او را آگاه می‌کند. و این یعنی ایمنی 100 درصدی.

برای درک بهتر عملکرد سیستم تشخیص نقطه کور کامیون، باید بدانیم نقاط کور دقیقا کجاها هستند.

 

نقاط کور کامیون:

نقاط کور یک کامیون مناطقی هستند که با آینه های دید جانبی قابل مشاهده نیستند. در ادامه به این نقاط اشاره می کنیم.

 

سیستم پایش نقاط کور در کامیون ها چگونه عمل میکند؟

 

نقطه کور سمت شاگرد:

خطرناک ترین نقطه کور یک کامیون سمت شاگرد است. بیشتر تصادفات به دلیل قرار گرفتن نامناسب آینه بغل رخ می دهد. از آنجایی که این آینه از راننده فاصله دارد، دیدن آنچه در آن طرف اتفاق می افتد دشوار است. به همین دلیل، این نقطه کور به عنوان منطقه خطر کامیون نیز نامیده می‌شود.

 

نقطه کور جلو:

قسمت جلوی کامیون نیز نقطه کور آن است. یک وسیله نقلیه کوچکتر، مانند موتورسیکلت، در صورت رانندگی در فاصله کمتر از 5 متر از سپر جلوی کامیون، می‌تواند ناپدید شود.

 

نقطه کور عقب:

یک کامیون به طور قابل توجهی بزرگتر از یک ماشین است. به دلیل اندازه آن، وسیله نقلیه پشت کامیون می‌تواند از دید راننده نامرئی شود. این نقطه کور در هنگام پارک کردن یا دنده عقب گرفتن کامیون بسیار خطرناک است.

 

نقطه کور سمت راننده:

سمت راننده کامیون، به خصوص هنگام تغییر خط یا دور زدن نیز نقطه کور وجود دارد. در برخی موارد، نمی‌توان فهمید که در سمت راننده چه اتفاقی می‌افتد. اگرچه این نقطه کور به اندازه منطقه خطر سمت شاگرد خطرناک نیست، اما هنوز هم ممکن است تصادفات در اینجا رخ دهد.

 

روش کار سنسور نقطه کور

مکانیسم کار سنسور نقطه کور برای کامیون ها بسیار ساده است. در اینجا نحوه عملکرد سیستم را بسیار ساده بصورت چند مرحله توضیح دادیم:

هنگامی که کامیون خود را روشن می‌کنید، سنسور نظارت بر نقاط کور به طور خودکار روشن می‌شود. حسگرها مبتنی بر رادار هستند و از امواج مایکروویو برای شناسایی وسایل نقلیه روبرو استفاده می‌کنند. امواج مایکروویو توسط سنسورها برای نظارت بر وسایل نقلیه در نقاط کور منتشر می‌شود. اگر وسیله نقلیه‌ای وجود داشته باشد، حسگرها آن را شناسایی کرده و هشدار می‌دهند. سیستم هشدار، راننده کامیون را از حضور خودروی اطراف مطلع می کند. در نهایت، راننده کامیون می تواند بر اساس موقعیت تصمیم درستی بگیرد.

 

سیستم پایش نقاط کور در کامیون ها چگونه عمل میکند؟

 

در مدل‌های جدید این سیستم، حسگرها تحت تاثیر شرایط جوی (باران و برف و مه) عملکرد خود را از دست نمی‌دهند و نیاز به نگهداری چندانی نیز ندارند (گرد و غبار و آلودگی نیز روی عملکرد آنها تاثیری ندارد).

 

مزایای سنسور نقطه کور

  • رانندگی ایمن‌تر و کم استرس‌تر
  • محافظت از جان دیگران
  • تقویت مهارت های رانندگی

 

نکاتی در مورد سنسور نقطه کور کامیون ها

تفاوت در محدوده سرعت و فاصله:

سنسورهای نقطه کور برای کامیون‌های مختلف، دارای مشخصات متفاوتی است. تفاوت آنها در توان تشخیص، سرعت، برد و دقت است. هر سیستم دارای محدوده عمل خاص خود است. مایکروویوها وسایل نقلیه خارج از این محدوده را تشخیص نمی‌دهند. اگر سیستم کارآمدی می‌خواهید بهتر است سنسورهایی که می‌توانند برد قابل توجهی را پوشش دهند انتخاب کنید.

می‌توان همین امر را در مورد سرعت تشخیص یک سیستم نیز گفت. هر سیستمی دارای حد آستانه سرعتی است که خودرو باید به آن برسد تا شناسایی توسط سنسورها شروع شود. بنابراین، قبل از استفاده از این سیستم، دفترچه راهنما را مطالعه کنید. برای مثال بعضی از این سیستم‌ها در سرعت 50 کیلومتر بر ساعت به بالا، کار می‌کنند.

 

انواع سیستم‌های هشدار دهنده:

بسته به مدل سنسور نقطه کور کامیون شما، سیستم‌های هشدار نیز می‌توانند متفاوت باشند. به طور معمول، اکثر سیستم‌ها دارای چراغ‌های چشمک‌زن یا صدای هشدار به رانندگان هستند. چراغ های LED نیز در سیستم‌های مدرن بسیار رایج هستند.

 

کجاها سیستم نقطه کور کامیون کار نمی کند؟

این سیستم برای تشخیص وسایل نقلیه در حال نزدیک شدن به خوبی کار می‌کند. می‌تواند موانع متحرک را زیر نظر بگیرد و هشدارهایی را برای اطلاع راننده صادر کند. اما اکثر سیستم‌ها اشیاء ثابت را که شامل اتومبیل های پارک شده، نرده‌های محافظ، تیرها، چراغ ها و غیره می‌شود تشخیص نمی‌دهند.

به علاوه، بسیاری از سنسورها نمی‌توانند وسایل نقلیه کوچکتر مانند دوچرخه را تشخیص دهند. به این دلیل است که آنها به‌ندرت در بزرگراه‌ها در دسترس هستند. همچنین سرعت دوچرخه بسیار کم است که سیستم آن را تشخیص نمی‌دهد.

 

روش نصب:

روش نصب برای هر سیستم تشخیص نقطه کور متفاوت است و به اجزا آن بستگی دارد. معمولاً یک سیستم از مجموعه‌ای از حسگرها، یک سیستم هشدار و یک سیم کشی برق تشکیل شده است. همه آنها توسط یک جعبه کنترل یا یک قطعه مرکزی دیگر به هم متصل می‌شوند.

قرار گرفتن سیستم‌های حسگر جدیدتر در کامیون آسان‌تر است. آنها با یک روش نصب plug-and-play ارائه می‌شوند که راحت توسط همه رانندگان قابل انجام است. در مقابل، بسیاری از سیستم‌ها نیاز به نصاب حرفه‌ای دارند.

 

قابلیت‌های هوشمند:

یک حسگر نقطه کور پیشرفته برای کامیون ها دارای ویژگی‌های هوشمندی مانند هشدار برخورد از جلو، کمک ترمز خودکار و ناوبری GPS است. با این حال، این ویژگی‌ها در همه سیستم‌ها موجود نیست.

رایج‌ترین سنسورهای موجود در بازار فقط گزینه‌های ضروری را دارند که برای رانندگان جدید و باتجربه کافی است.

 

کلام آخر

امروزه با گذشت زمان، پیشرفت های زیادی در زمینه سنسور ها در خودرو و کامیون ها حاصل شده است. سیستم پایش نقاط کور یکی از ضروری ترین سیستم ها در کامیون ها می باشد که خوشبختانه در همه کامیون های جدید مورد استفاده قرار گرفته است. این سیستم میتواند از خیلی تصادفات که به دلیل نقاط کور رخ می دهد، جلوگیری کند. ممنون از همراهی شما…

برخی محصولات ما

سوالات رایج این مطلب

تگ های مرتبط

آیا این مطلب را پسندیدید؟
اشتراک گذاری

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+ 21 = 28