در این مقاله درباره قطعات مختلف کامیون می خوانید.
همانگونه که مطلع هستیم به منظور تولید انواع ماشین آلات سنگین از قطعاتی با کیفیت های متفاوت استفاده می شود. بدیهی است که بیشتر ما با این قطعات و نحوه عملکرد آنها آشنایی نداریم اما بد نیست اطلاعاتی در مورد این قطعات داشته باشیم. در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی مفید در مورد قطعات مختلف کامیون ها در اختیار شما عزیزان قرار دهیم که امیدوارم در مواقعی بتواند برای شما مفید باشد. با آرتمیس ترانس همراه باشید.
شرکت آرتمیس ترانس وارد کننده انواع کامیون وکشنده بوده و خدمات خرید کامیون پلاک گرجستان و خرید کامیون پلاک ملی و همچنین خرید کامیون ولوو را در بالاترین سطح ارائه می دهد.
برای دریافت مقالات بیشتر در حوزه کامیون و کشنده صفحه وبلاگ آرتمیس ترانس را مشاهده کنید.
قطعات مختلف کامیون
تاخواگراف:
این قطعه یکی از مهمترین قطعات مورد نیاز است که امروزه در اکثریت کامیون های موجود در ایران استفاده می شود. وظیفه اصلی این سیستم ثبت اطلاعات مربوط به خودرو می باشد و راننده در مواقع مورد نیاز می تواند به این اطلاعات دسترسی داشته باشد.به کمک این سیستم زمان استراحت راننده نیز قابل تنظیم است و در دو نوع آنالوگ و دیجیتال قابل تولید می باشد.
اینترکولر:
این قطعه شباهت بسیار زیادی به رادیاتور دارد اما متفاوت با این دستگاه عمل می نماید. مسئولیت اصلی این سیستم خنک نمودن هوای ورودی است. نصب این سیستم بر روی خودروهای سنگین مزایای فراوانی به همراه دارد. از میان این مزیت ها می توان به بالا رفتن جرم هوا، افزایش عملکرد موتور اشاره نمود.
توربو شارژر:
یکی از سیستم هایی مفید در کامیون است که قادر است هوای بیشتری را به محفظه سیلندر وارد نماید و این امر عملکرد موتور را به طرز چشمگیری افزایش می دهد. در واقع می توان گفت که سیستم توربوشارژر با هدف کمتر کردن وزن موتور و بهینه کردن مصرف سوخت و بالا بردن راندمان موتور طراحی شده است و تا حدود زیادی میتوان گفت این هدف محقق شده است چراکه خودروهایی که به این سیستم مجهز هستند در مقایسه با خودروهای دیگر مصرف سوخت کمتری دارند.
برای اطلاعات بیشتر، مقاله توربوشارژ در ماشین سنگین را مطالعه کنید.
کروز کنترل:
این قطعه یکی از مهمترین قطعات به کار رفته در خودروهای سنگین است و مسئولیت کنترل سرعت خودرو را برعهده دارد و به عنوان یک سیستم مهار کننده سرعت به شمار می رود. در واقع این سیستم کاربردی با هدف ثابت نگه داشتن سرعت خودرو به صورت اتوماتیک طراحی شده است که وجود این سیستم در مواقع بحرانی بسیار می تواند برای رانندگان مفید باشد.
برای اطلاعات بیشتر، مقاله کروز کنترل در ماشین های سنگین را مطالعه کنید.
سیستم ESP (Electronic stability program):
نوعی سیستم است که به منظور کنترل و حفظ پایداری در شرایط بحرانی و دشوار بر روی خودروهای سنگین نصب می شود و نقش اساسی در امنیت خودروها دارد و از واژگون شدن خودروها در شرایط دشوار جلوگیری نماید. وجود این سیستم در جاده هایی با شیب بسیار تند و جاده های صعب العبور بسیار کاربردی بوده و با کنترل نمودن وضعیت چرخ ها، جاده ها و فرمان خودرو مانع از چب کردن خودروها می شود. یکی از نکات مثبتی که در مورد این سیستم می توان به آن اشاره نمود کاهش میزان تصادفات است که به خوبی اهیمت این سیستم را در خودروها ثابت می نماید.
برای اطلاعات بیشتر، مقاله کنترل پایداری خودرو (ESP) را مطالعه کنید.
سیستم ترمز الکترونیکی (Electronic braking system)EBS:
نوعی سیستم کاربردی است که امنیت خودروی شما را کاملا تضمین نموده و در صورت نصب بودن این سیستم بر روی خودرو امکان بروز حوادث ناگوار برای خودروی شما بسیار کم می شود. این سیستم با با ارسال سیگنال های الکتریکی قادر است ترمز را به صورت الکترونیکی کنترل و در نتیجه باعث افزایش راندمان ترمز شود. همچنین نصب این نوع سیستم بر روی کامیون هایی که مجهز به اتاق هستند میتواند به طرز شگفت آوری عملکرد ترمز را افزایش دهد.
برای اطلاعات بیشتر، مقاله سیستم های ترمز (EBS) و (ABS) را مطالعه کنید.
سیستم کنترل کششTCS (Traction control system):
این نوع سیستم به عنوان یکی از اصلی ترین سیستم های امنیتی در خودرو به شمار می رود که به سیستم کنترل کشش هم نیز معروف می باشد که نبود آن می تواند صدمات جبران ناپذیری به خودرو اعم از هرز شدگی چرخ ها وارد نماید. این سیستم برای مواقعی که سطح جاده ها به دلیل بارش برف و یا باران بسیار لغزنده است، بهترین گزینه است و می تواند از لغزش خودورها جلوگیری نماید و به همین دلیل اکثر کامیون داران که از نحوه عملکرد این سیستم اطلاع دارند این سیستم را برای کامیون های خود سفارش می دهند.
برای اطلاعات بیشتر، مقاله سیستم کنترل کشش (TCS) را مطالعه کنید.
سیستم GPS یا ردیاب:
این سیستم براساس شکل و اندازه هر خودرو طراحی و تولید می شود به عنوان مثال سیستم ردیابی که برای ماشین آلات سنگین نصب می شود ممکن است با سیستم های ردیابی که در خودروهای نرمال وجود دارد از لحاظ شکل و ابعاد اندکی متفاوت باشد. این سیستم به صورت مستقیم به سیستم موقعیت یاب جهانی GPS متصل می باشد و در صورتی که این سیستم بر روی خودرو نصب باشد و مالک خودرو هم اپلیکشین مخصوص به این سیستم را بر روی تلفن همراه خود نصب کرده باشد به راحتی می تواند از موقعیت جغرافیایی راننده آگاه شود بدون اینکه به او دسترسی داشته باشد.
این سیستم برای زمانی که راننده بارهایی را به صورت قاچاق حمل می کند کاربرد فراوانی دارد چراکه چناچه این سیستم بر روی کامیون نصب باشد پلیس به راحتی می تواند این کامیون را توقیف نماید و به این ترتیب برای صاحب کامیون در این خصوص هیچ گونه مجازاتی در نظر گرفته نمی شود. همچنین با استفاده از این سیستم از سرقت خودروها تا حدود زیادی جلوگیری خواهد شد چراکه موقعیت رانندگان تا حد زیادی قابل تشخیص است و دزدی از آنها تقریبا غیرممکن خواهد بود.
قطعات برقی ماشین سنگین:
لوازم برقی هر ماشین از جمله کامیون و اتوبوس، جزء کاربردی ترین قطعات بوده و وظایف منحصربه فردی را بر عهده دارند. چراغ راهنما، شمع، سنسور بنزین، ecu و… در این دسته قرار دارند.
فیلترهای ماشین سنگین:
این قطعه از لوازم خودرو در برابر آلودگیها محافظت میکند و موجب افزایش طول عمر ماشین سنگین میشود. فیلترها به طور مرتب و تقریبا هر 6 ماه یک بار به تعویض نیاز دارند. از جمله فیلتر روغن موتور، فیلتر هوا ماشین سنگین ، هیدرولیک، هواکش، روغن سوخت و…
اجزای هیدرولیک کامیون:
اگر در این قسمت بخواهیم پرمصرف ترینها را نام ببریم شامل شیر کنترل، هیدروپمپ، جک هیدرولیک، و همچنین لنت، کالیپر ترمز، کمک فنر، دیسک چرخ و… میشود. این قطعات در دسته تعمیریها هم قرار دارند و در صورت خرابی سعی میشود قطعه اصلی ماشین سنگین را تعمیر کرد.
کلام آخر
در تولید انواع ماشین آلات سنگین از قطعاتی با کیفیت های متفاوت استفاده می شود. در این مقاله به بخش کوچکی از این قطعات اشاره کردیم. ممنون از همراهی شما…
ارائه خدمات تخصصی خرید کامیون پلاک گرجستان ، خرید کامیون ولوو ، و واردات کامیون های پلاک ملی